Tsjechië

Tsjechië heeft zich de laatste jaren ontwikkeld als een zeer populaire bestemming voor toeristen uit de hele wereld. Dit is te danken aan de centrale ligging in Europa en de rijkdom aan cultuur en natuur in het land. 

In Tsjechië vindt u unieke minerale bronnen die al vanaf het begin van de 15e eeuw gebruikt worden om te genezen. Hierdoor zijn verschillende kuuroorden ontstaan, die zich in schilderachtige natuurgebieden bevinden. Sommige badhuizen pronken nog met de oorspronkelijke uitrusting en hebben derhalve een prachtige architectuur. 

Tsjechië bezit een grote schat aan culturele monumenten. Zo bezitten zij meer dan tweeduizend bewaarde burchten en kastelen met een grote kunsthistorische waarde. De kerkelijke monumenten en bedevaartplaatsen vormen een groot deel van het Tsjechisch architectonisch erfgoed. Hoewel het merendeel van de kerkelijke monumenten uit katholieke kerken, kloosters en kapellen bestaat, bevinden zich in Tsjechië ook Joodse en orthodoxe monumenten. 

De Tsjechische Republiek is tevens een ideaal land voor een relax- of juist een actieve vakantie. Mocht u willen relaxen, dan zijn er verschillende wellness aanbiedingen. Wie van adrenalinesporten houdt, kan bijv. op veel plaatsen bungee-jumpen.