Spanje

10 Daagse reis Spaanse Steden 

Dag 1
Vandaag vertrekken we ’s ochtend vroeg vanuit de opstapplaats in zuidelijke richting op weg naar Spanje. Na een lange rijdag zullen we in Macon arriveren, waar we zullen dineren en overnachten.


Dag 2
Na ons ontbijt rijden we vandaag 715 km tot aan Barcelona. Hier zijn we op ons startpunt van onze verkenningstocht langs een aantal prachtige Spaanse steden. We zullen dineren in ons hotel.


Dag 3
Na het ontbijt zullen we de highlights van Barcelona bekijken. We beginnen met het Park Güell, het grootste werk van Gaudi. U ziet hier o.a. prachtige pergola's, harmonieus in het landschap geïntegreerde trappen en paden en overal golvende, veelkleurige, mozaïekversieringen, waarmee Gaudí de alomtegenwoordigheid van God tot uitdrukking wilde brengen. Markante onderdelen van Park Güell zijn de ingang met portiersloge en portierswoning, het hek, de zuilengalerij, de dubbele trap met Salamander en de enorme, golvende, zitbank. In het park staat ook het Casa Museu Gaudí, een klein Gaudí-museum. Vervolgens kunt u de Sagrada Familia bezoeken. Gaudí heeft 43 jaar van zijn leven gegeven voor de constructie van deze enorme kerk. Nadat hij verongelukt was, hebben andere architecten de bouw overgenomen. Er wordt nu nog steeds aan de gigantische kerk gebouwd . We vervolgens onze tour in het oudste deel van Barcelona. We vervolgen onze tour en rijden naar het oudste deel van Barcelona. U zult Taber Hill zien met de Gothic Quarter, omgeven door de resten van de romeinse muren. U vindt hier smalle, kronkelende straatjes van oude gesteentes en prachtige historische gebouwen, zoals de Bishop’s Palace. Daarna gaan we naar de gotische kathedraal van Santa Eulàlia, gelegen aan de Plaza de la Seu. Dit is de hoofdkerk van het aartsbisdom Barcelona. Tenslotte rijden we naar Montjuic, de Olympische Berg met het Olympische Stadium en de Palau San Jordi. Vanaf de Montjuïc heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de haven.  Na deze dag vol indrukken, zullen we dineren in ons hotel


Dag 4
We verlaten Barcelona en zullen na een rit van ongeveer 40 minuten door een pittoresk landschap bij de kelders van “Codorniu” arriveren. Ofschoon ze tot de grootste “cava” producenten ter wereld behoren is Codorniu erin geslaagd de charme en sfeer van vroeger te behouden. De eerste fles is geproduceerd in 1872 en sindsdien  zijn de kelders enorm gegroeid. Het bezoek aan een deel van de 30 kilometers lange ondergrondse kelders, waar de beroemde voorraad ligt opgeslagen gedurende 5 jaar wordt bekeken met behulp van een treintje. Aan het eind van de tour kunt u natuurlijk proeven van een glas cava.  Het bezoek duurt ongeveer 1½ uur. We vervolgen onze weg naar de bergketen Montserrat. Op de berg zijn het heiligdom en het Benedictijnse van Montserrat gevestigd. U kunt hier de Basiliek (bijgebouwd door Koning Philip II in de 16th century) en de " Zwarte Madonna van Montserrat" - Heilige van Catalonia – bezoeken en u heeft hier de mogelijkheid om het kinderkoor "Escolania" te horen. Dit is één van de oudste en meest bekende kinderkoren van Europa. De jongens zingen elke dag om 13:00 uur. ’s Avonds dineren we wederom in het hotel.


Dag 5
Vrije dag


Dag 6
Deze ochtend zullen we gebruiken om van Barcelona naar Valencia te rijden. In de middag kunt u in Valencia een bezoek brengen aan de kathedraal van Valencia La Seu. Deze kathedraal biedt aardig uitzicht over de Oude Stad vanaf de toren Miguelete, maar de grootste attractie vindt u in een stemmig zijkappelletje: daar vindt u vindt u volgens de inwoners van Valencia de Heilige Graal, de beker waar Jezus uit dronk tijdens het Laatste Avondmaal. Vervolgens heeft u tijd voor een bezoekje aan de “Plaza de la Virgen”. Dit is hét plein van de stad, met Kathedraal La Seu en de Basilica Mare de Déu enerzijds, een zee van terrassen anderzijds. Geen betere plek om mensen te kijken. Aan het eind van de middag rijden we naar ons hotel voor het diner.


Dag 7
Na het ontbijt vertrekken we naar Madrid. Allereerst rijden we langs het Koninklijk Paleis. Dit paleis dateert uit de 9de eeuw en is één van de grootse van Europa. Wij zullen u afzetten in de buurt van dit paleis, waarna u uw tijd in Madrid zelf in kunt delen. Indien gewenst kunt u het paleis een bezoek brengen en binnen enkele kamers bekijken, waarin u o.a. prachtig elegant meubilair vindt, porselein, en schilderijen. Een andere mogelijkheid is om één van de drie wereldberoemde musea te bezoeken: het Prado met klassiek werk van Goya en El Greco, het Museo Reina Sofia met moderne meesterwerken van Dalí en Picasso (Guernica), en het Museo Thyssen-Bornemisza met de prestigieuze privécollectie van de gelijknamige staalbaron, met onder meer Mondriaan en Rembrandt. Wanneer u geen zin heeft in een museum, dan kunt u zich in Madrid zeker op een andere manier vermaken: zo vindt u hier hippe winkels van peperduur tot heel betaalbaar of u vindt hier het “Parque del Buen Retiro”. Dit is misschien wel het mooiste stadspark op aarde; een groene oase midden in de 24-uurs heksenketel Madrid. U kunt hier heerlijk wandelen, roeien op de vijver of wat drinken op één van de terrassen. Aan het eind van de middag verwachten we u weer terug bij de bus, waarna we naar ons hotel zullen rijden voor het diner.


Dag 8
Vanochtend rijden we naar Burgos, de hoofdstad van de gelijknamige provincie Burgos in Oud-Castilië. De stad ligt op een hoogte van 860 m en aan de rivier de Arlanzon. Acht bruggen verbinden de stad. U wordt afgezet bij uw hotel, waarna u Burgos te voet op eigen gelegenheid kunt verkennen. U kunt de gotische kathedraal Santa Maria (één van Spanje’s imposantste kathedralen) bezoeken. Het portaal van de Sarmental is goed bewaard. Het beeldhouwwerk in de timpaan is zeer realistisch. Jesus onderricht er de evangelisten en de apostelen. In de kathedraal zijn veel kunstwerken, grafmonumenten o. a. van “Le Cid”, retabels (achterstuk van een altaar, meestal gebeeldhouwd of beschilderd) en een fraaie koorstoel. In het Casa de Miranda bevindt zich het Provinciaal Archeologisch Museum, een van de rijkste van Spanje. Er bevinden zich Spaans- Romeinse grafzuilen en Westgotische en Moorse sarcofagen. Het fraaiste museumstuk is het met email versierde frontstuk van een grafmonument. Speciaal de oude stad is mooi en interessant. Er zijn goed bewaard gebleven paleizen en kerken uit de middeleeuwen en uit de renaissance periode. Enige indrukwekkende voorbeelden van de Spaanse architectuur uit de middeleeuwen zijn de Arco de Santa María, het koninklijke klooster van Las Huelgas en de Casa Cordón. Ook zou u de overdekte markt, voor vis, vlees, fruit en groenten een bezoek kunnen brengen. Om 19.00 uur verwachten wij u weer in het hotel voor het diner.


Dag 9
Vanochtend vroeg vertrekken we richting huis. We zullen vandaag rijden tot aan Tours, waar we zullen dineren en overnachten.

 


Dag 10
Na een laatste rit van Tours tot aan uw uitstappunt is het tijd om afscheid te nemen. Het einde van een prachtige reis.