Italië

In Italië kunt u genieten van een Zon-, zee- en strandvakantie, Cultuurvakantie, Stedentrip of Rondreis. Italië is te verdelen in verschillende streken: De Dolomieten, Italiaanse Riviera, het Gardameer, Golf van Venetië, Toscane, Umbrië en niet te vergeten Sicilië. 
Elke regio heeft zijn eigen uitstraling, zowel in de zomer als in de winter. Dit geldt overigens ook voor de meren in het noorden. En dan hebben we het nog niet eens over Rome, Venezië, Milaan of één van de andere prachtige steden. Aangezien Italië maar liefst twintig regio's heeft, kunt u uw leven lang naar dit fascinerende land op vakantie gaan zonder in herhaling te vervallen.

Rome
‘La Città Eterna’, de Eeuwige stad. Een stad vol met sfeervolle pleinen, fonteinen en prachtige parken. Haal u hart op aan de vele monumenten die de stad u te bieden heeft. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de Sint Pieter, de Catacomben van San Calisto of aan de Vaticaanse Musea.

Pompeii
De stad Pompeii, vlakbij Napels, is zeer bijzonder. Al in 79 na Christus is de vulkaan Vesuvius uitgebarsten en deze heeft Pompeii met een dikke laag as en lava bedekt. De Italianen zijn nu nog steeds bezig met het uitgraven van deze verborgen stad.

Venetië
Natuurlijk is een bezoek aan Venetië de moeite waard! Te voet of per boot kunt u deze romantische stad bij uitstek verkennen. In Venetië wordt nog altijd de traditie van het handwerken in ere gehouden. Behalve glas en kantwerk vindt u topkwaliteit mode en lederwaren, antiek en juwelen.

Milaan
De hoofdstad van Lombardije is rijk aan architectonische en culturele hoogstandjes, waaronder de imposante Dom en het Scala-theater. Uiteraard flaneert u door de beroemde en luxueuze overdekte winkelgalerij Vittorio Emanuelle II waar u zeker zult ontdekken waarom Milaan een van de belangrijkste modesteden ter wereld is.

Kusten/meren
De Adriatische kust is het meest ontwikkelde toeristische gedeelte van de kuststrook. 
De Noord-Italiaanse meren zijn al jaren een geliefde vakantiebestemming van vele Nederlanders. Elk meer heeft zijn eigen schoonheid. Ontdekt u zelf het Lago Maggiore of het Comomeer of wat dacht u van het Gardameer!!