Rondreizen

8-daagse Tuinenreis Zuid-Engeland

Algemene informatie:
Zuid Engeland , ook wel de “Tuin van Engeland” genoemd, is zonder twijfel één van de mooiste streken ter wereld. Naast de prachtige tuinen en de natuur biedt Zuid-Engeland ook cultuur en schilderachtige, middeleeuws aandoende stadjes.

Programma:
Dag 1: Overtocht Calais-Dover – Brighton
Na aankomst in Dover bent u direct in Kent, de tuin van Engeland. U heeft de mogelijkheid Leeds Castle te bezichtigen. Dit romantische kasteel wordt omringd door een uitgestrekte tuin. In de avond komt u aan in uw hotel in Brighton.

Dag 2: Sissinghurst & Great Dixter
U begint de dag met een bezoek aan het door de beroemde schrijfster Vita Sackville-West aangelegde Sissinghurst Gardens. De tuin is ingedeeld volgens de oude muren die nog recht stonden. Er werden een paar nieuwe muren geconstrueerd om het geheel af te maken. Kenmerkend zijn de vele prachtige gangen waarin muren, stenen en groen een unieke symbiose vormen. Zo is er de 'lime walk', de 'yew walk' en de 'moat walk'. Er is natuurlijk een rozentuin, een cottagetuin en een kruidentuin. Gewoonweg prachtig is de witte tuin, waar wit overtreft. Uw lunch kunt u gebruiken in de wijngaard van Tenterden. Na de lunch brengt u een bezoek aan Great Dixter, één van de mooiste cottage tuinen. Hier kunt u o.a. de kleurrijke bloemenperken, kunstige taxussen, een verzonken vijvertuin en verschillende exotische planten bewonderen.

Dag 3: Hever Castle & Nymans/Borde Hill
Vandaag rijdt u naar Hever Castle. Dit romantische door grachten omringde kasteel is het geboortehuis van Anne Boleyn, de tweede vrouw van Henry VIII. Gelegen middenin prachtige tuinen met een totale oppervlakte van 12 hectare herbergt dit huis een schatkamer aan schilderijen, meubilair en diverse kunstvoorwerpen afkomstig uit de Tudor-periode. In de tuin kan men rondwandelen in een ommuurde Italiaanse tuin met klassieke beelden, een rozentuin, een kruidentuin, een doolhof van taxushagen en een waterdoolhof. In de middag bezoeken we Nymans Gardens. De tuinen zijn aangelegd met behulp van Gertrude Jekyll en William Robinson. Een grote ommuurde tuin met een collectie bijzondere bomen, struiken en planten met opvallende grote dubbele borders en ornamenten,.
Rondom zijn veel sierbomen en heesters  geplant. Aan de zuidoostzijde ligt een door bomen omzoomde rotstuin en een heidetuin. In plaats van Nymans Gardens kunt u ook kiezen voor een bezoek aan de in de prijzen gevallen Borde Hill Garden.

Dag 4: Stonehenge – Stourhead - Plymouth
Op uw weg naar het westen rijdt langs het geheimzinnige Stonehenge. Na een fotostop rijden we verder naar Stourhead, een 18e eeuws landschapspark met Griekse tempels, gazonnen en de beroemde Stourhead bridge. We vervolgen onze weg naar Plymouth, waar wij de komende 2 nachten zullen verblijven.

Dag 5: Eden project & Lost Gardens
Het Eden project bij St. Austell is de nieuwste trekpleister van Cornwall. Hier zijn planten van over de hele wereld bij elkaar gebracht in een fascinerend themapark, waar onder andere de relatie tussen mens en plant wordt onderzocht. Het heuvelachtige, uitgestrekte heidelandschap met de mooie groene valleien kunt u prima te voet ontdekken. Na dit bezoek bekijkt u de Lost Gardens of Heligan, waar men een verloren gewaande Victoriaanse tuin liefdevol gerestaureerd heeft. Geniet u van de prachtige plantenverzameling, de fascinerende muurtuinen en romantische landschapsstructuren.

Dag 6: Hestercombe – Bristol
U verlaat Plymouth door het ruige heide- en veenlandschap van het Dartmoor National Park. Tegen de middag arriveren we bij de Hestercombe Gardens, die aangelegd zijn volgens het ontwerp van de architecten Lutyens en Gertrude Jekyll. Bewondert u de fonteinen, de orangerie en de oogverblindende planten. In de buurt van Wells bezoeken wij de Cheddar Gorge Cheese Company. Hier wordt de enige echte Cheddar kaas gemaakt! U brengt de nacht door in Bristol.

Dag 7: Bath – Wisley Garden – omgeving Londen
In de morgen heeft u tijd om de stad Bath te bekijken. De ligging aan de rivier, de elegante huizenrijen en de romeinse baden, zullen u bevallen. Ten zuidoosten van Londen ligt Wisley Garden, de siertuin van de “Royal Horticultural Society”. Naast rozentuinen, exotische planten en de “Tuin der Zintuigen” bevindt zich hier een onderzoeksafdeling en een proeftuin. Indien gewenst regelen wij een ontmoeting met een tuinexpert. U overnacht in de omgeving van Londen.

Dag 8: Londen  – Overtocht Dover-Calais – Nederland
Afhankelijk van uw reistijd heeft u nog de gelegenheid een korte stadsrondrit door Londen te maken. U rijdt langs de bekendste bezienswaardigheden, zoals The Houses of Parliament, Big Ben, Buckingham Palace en de Tower Bridge. Aansluitend rijdt u naar Dover voor de overtocht naar Calais, waarna u doorrijdt naar Nederland.

Prijs:
Op aanvraag.

Inclusief:
- Overtocht Calais-Dover v.v.
- 7 overnachtingen o.b.v. Half Pension in middenklasse hotels.
  3 x in de omgeving van Brighton, 2 x in Plymouth, 1 x in Bristol en 1 x in de omgeving van Londen.
- Kamers met bad of douche en toilet.
- 1 vrijplaats in een 1-PK voor de chauffeur.
- 2e vrijplaats in een 1-PK bij 35 betalende deelnemers.

Exclusief:
- Reisleider (deze kunnen we indien gewenst voor u reserveren).
- Vervoer.