België

De Bourgondische levensstijl van onze zuiderburen maakt een verblijf in België heel prettig. 

 

België staat bekend om zijn gezellige, sfeervolle en mooie stadjes en steden. De Belgische kunststeden, zoals Brussel, Antwerpen, Brugge, Gent, Mechelen en Leuven, zijn historische en sfeervolle steden die de bezoeker veel bezienswaardigheden biedt.

 

Het bekendste Belgische landschap is de Ardennen. De streken rond het prachtige bosrijke gebied trekt veel bezoekers en bieden de mogelijkheid om heerlijk te fietsen en te wandelen langs bossen, dorpjes en meertjes. De snelstromende riviertjes dagen uit voor een spannende tocht met een kano of kajak. Ook kunt u afdalen in een van de grotten, waarvan sommige in de prehistorische periodes zelfs zijn bewoond.

 

In de Belgische cultuurgeschiedenis herkent u de invloed van vele volkeren, zoals de Romeinen, Fransen, Duitsers, Bourgondiërs, Oostenrijkers, Spanjaarden en Hollanders. De prachtige gotische kathedralen die België rijk is geven de steden nog steeds een indrukwekkend aanzien. België is natuurlijk ook bekend om de prachtige voorbeelden van neoclassicistische gebouwen in Brussel en Gent.

 

De Bourgondische levensstijl uit zich in heerlijk eten en lekker drinken. De Belgische bieren, de wafels, de pralines, de patat, de regionale kaasjes, de huisgemaakte Ardenner ham; ze zijn allemaal overheerlijk. Overal vindt u restaurants en cafés waar u kunt genieten van de Belgische heerlijkheden.